Ontwerp moderne villa

Ontwerp moderne villa

Voor dit ontwerp is gebruik gemaakt van een tweetal inspiratiebronnen. Elementen van de beroemde architect Frank Lloyd Wright en de bouwstijl “de Amsterdamse School”. De hoofdvorm bestaat uit een hoog gedeelte met daartegen lager aangesneden dakvlakken met een maximale hoogte. De stijlkenmerken gebruikt voor het ontwerp zijn luxueus en bijzonder metselwerk met smetlagen.

De horizontale lijnen worden versterkt door het metselwerk uit te voeren in een smalle, langwerpige baksteen toe zonder stootvoegen (stootvoegloos). De lijnen lopen door in de ramen en kozijnen. De helling van het dak is flauw uitgevoerd met flinke overstekken (ruim één meter). Het dak wordt gedekt met een vlakke verglaasde zwarte dakpan. De goot is niet zichtbaar, maar verholen, en wordt met zink afgewerkt om het een modern uiterlijk te geven. De onderzijde van de overstekken wordt vlak en wit uitgevoerd.

Op de begane grond kom je, overdekt, binnen in een ruime hal met vide en kun je naar de tweede verdieping kijken langs twee vaste trappen. Aan de voorzijde is een privé kantoor bedacht met rondom uitzicht naar de straat en de zijkanten. De royale woonkamer met naast gelegen keuken kijken op zuid-west zijde op de tuin. Naast de keuken is een ruime overkapping geplaatst zodat de opdrachtgever zo vanuit de keuken het overdekt terras op loopt. Vanuit de hal loopt men de master bedroom in met eigen walk-in-closet en badkamer. De garage biedt ruimte voor 2 auto’s en heeft een zolder. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers en badkamer aanwezig. Vanaf de eerste verdieping reikt er een vaste trap naar de tweede verdieping. Hier zijn nog twee slaapkamers aanwezig.