Ontwerp Klassieke woning EC

Ontwerp Klassieke woning EC

De woning valt onder de stijl notaris woning. De stijlkenmerken zijn een gootlijn van 3,5m met een dominant dak met bijpassende schoorstenen. De dakhellingen zijn verschillend. Vanaf de voorgevel gezien is de dakhelling steiler dan vanaf de zijgevels gezien. Zo houd je de verhouding goed. De dakgoten zijn uitgevoerd in een combinatie van twee typen dakgoten met een hoge smetplank. De dakgoot zorgt voor een chique uitstraling.

De dakgoot loopt de hele woning rond en dit zorgt voor rust in het ontwerp. Om het dak dominant te houden zijn de dakkapellen klein uitgevoerd. De kozijnen zijn uitgevoerd in de klassieke stijl met de verhoudingen van de Gulden Snede (Leonardo va Vinci). Om eenheid te behouden is de verhouding gebruikt voor alle kozijnen en ramen.

De woning is volledig levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Men komt binnen in de hal met deur naar de slaapkamer. De hal leidt naar de woonkamer met aangrenzend de serrekamer. Door middel van suitedeuren is de keuken gescheiden van de woonkamer, maar toch optisch verbonden. Vanuit de keuken stap je zo het overdekte terras op. Volledig inpandig zit de garage. Op de verdieping kom je via de trap in de hal/entree met vide. Er is ruimte voor 4 ruime slaapkamers en een ruime badkamer.