Actueel / Portfolio

Filter Project

Ontwerp strakke moderne kubuswoning HS

Het ontwerp betreft een moderne kubuswoning en is volledig levensloopbestendig en gasloos uitgevoerd. Op de begane grond betreed je, via de hal met wc en garderobe, een royale woonkamer met eethoek en een keuken. Dit beslaat één volledige ruimte onderbroken door een element waar de gashaard en tv in verwerkt is.

Vanuit de eethoek kun je zo de royale overkapping van 3x10m op lopen. Hier zit men buiten voor een optimaal buitengevoel, maar toch droog en beschut. In het bijgebouw is aan de voorzijde een garage bedacht. Daarachter een slaapkamer met zicht op het water en eigen badkamer. Deze betreed je door een halletje vanuit de woonkamer. Via de bijkeuken kom je via de achterdeur buiten. Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers en een master bedroom met walk-in-closet en een badkamer bedacht.

Het exterieur is vormgegeven met als hoofdmateriaal metselwerk, met houten accenten waardoor het een speels uiterlijk krijgt. De luifel aan de voorzijde en de overkapping aan de achterzijde zijn geaccentueerd met strak stucwerk, wit gesausd. De kozijnen worden in een antraciete kleur uitgevoerd.

 

 

Ontwerp moderne villa

Voor dit ontwerp is gebruik gemaakt van een tweetal inspiratiebronnen. Elementen van de beroemde architect Frank Lloyd Wright en de bouwstijl “de Amsterdamse School”. De hoofdvorm bestaat uit een hoog gedeelte met daartegen lager aangesneden dakvlakken met een maximale hoogte. De stijlkenmerken gebruikt voor het ontwerp zijn luxueus en bijzonder metselwerk met smetlagen.

De horizontale lijnen worden versterkt door het metselwerk uit te voeren in een smalle, langwerpige baksteen toe zonder stootvoegen (stootvoegloos). De lijnen lopen door in de ramen en kozijnen. De helling van het dak is flauw uitgevoerd met flinke overstekken (ruim één meter). Het dak wordt gedekt met een vlakke verglaasde zwarte dakpan. De goot is niet zichtbaar, maar verholen, en wordt met zink afgewerkt om het een modern uiterlijk te geven. De onderzijde van de overstekken wordt vlak en wit uitgevoerd.

Op de begane grond kom je, overdekt, binnen in een ruime hal met vide en kun je naar de tweede verdieping kijken langs twee vaste trappen. Aan de voorzijde is een privé kantoor bedacht met rondom uitzicht naar de straat en de zijkanten. De royale woonkamer met naast gelegen keuken kijken op zuid-west zijde op de tuin. Naast de keuken is een ruime overkapping geplaatst zodat de opdrachtgever zo vanuit de keuken het overdekt terras op loopt. Vanuit de hal loopt men de master bedroom in met eigen walk-in-closet en badkamer. De garage biedt ruimte voor 2 auto’s en heeft een zolder. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers en badkamer aanwezig. Vanaf de eerste verdieping reikt er een vaste trap naar de tweede verdieping. Hier zijn nog twee slaapkamers aanwezig.

 

 

 

 

Ontwerp moderne schuurwoning JH

De basis voor deze moderne woning bestaat uit een simpele hoofdvorm geaccentueerd door strakke lijnen waarin het dak doorloopt over de zijgevels. Dit ziet er als een jas die over de vorm vouwt. De dakranden of windveren zijn van zink uitgevoerd. De kopgevels zijn van behandeld hout gemaakt in kleur vergrijsd bruin. De kozijnen en draaiende delen krijgen een antraciete kleur. De achtergevel wordt zoveel mogelijk in glas uitgevoerd, met een overstek van een ruime meter.

Dit fungeert ook als zonnescherm. De woning wordt levensloop bestendig uitgevoerd. Op de begane grond kom je binnen in het entreeportaal, duidelijk zichtbaar in het uiterlijk van de woning. Vanuit de hal / entree betreed je de keuken en woonkamer die als één ruimte zijn uitgevoerd. Aansluitend is een slaapkamer met douche te vinden. Via de vaste trap in de hal komt men op de verdieping. Hier zijn vier slaapkamers en een ruime badkamer geplaatst.

 

 

 

 

Ontwerp moderne schuurwoning JS

Deze schuurwoning bestaat uit een simpele hoofdvorm. Een rechthoekige vorm met zadeldak. De royale woonkamer en keuken worden gescheiden voor een element voorzien van dubbele stalen schuifdeuren. In dit element is een kastenwand geplaatst. De ruimten zijn rechthoekig uitgevoerd voor optimale verhouding. Aan alle zijden is veel glas bedacht voor een lichte living.

De hal is voorzien van een ruim toilet met een extra ruimte wat een kantoortje kan zijn, of een extra kast. Via de keuken kom je in de bijkeuken met een aparte technische ruimte voor de warmtepomp en alle andere installaties. De trapopgang met vide leidt naar de eerste verdieping. Hier is, aan de achterzijde, een ruime master bedroom met inloopkast bedacht. Aan de voorzijde zijn 2 slaapkamers gesitueerd. Deze ruimten komen samen op een ruime overloop waar een grote badkamer te betreden is. Aan de achterzijde is een ruime overkapping van 4,5m bedacht, waar men altijd buiten maar toch beschut kan zitten. Op de overloop is een vlizotrap die leidt naar een ruime zolder.

De buitenkant is uitgevoerd met zwarte planken uitgevoerd in een Zweeds rabat profiel. De kozijnen zijn ook zwart uitgevoerd voor een sober uiterlijk. De windveren en overstekken worden wit uitgevoerd en zorgen voor een fris uiterlijk. De zinken mastgoot in gootbeugels dragen bij aan het concept schuurwoning. De accenten worden verkregen door de Lariks spanten. Deze zorgen voor een constructieve draagstructuur en geven het geheel een fraai aangezicht. In de achtergevel zijn in het spant lamellen verwerkt.

 

 

Ontwerp Klassieke woning EC

De woning valt onder de stijl notaris woning. De stijlkenmerken zijn een gootlijn van 3,5m met een dominant dak met bijpassende schoorstenen. De dakhellingen zijn verschillend. Vanaf de voorgevel gezien is de dakhelling steiler dan vanaf de zijgevels gezien. Zo houd je de verhouding goed. De dakgoten zijn uitgevoerd in een combinatie van twee typen dakgoten met een hoge smetplank. De dakgoot zorgt voor een chique uitstraling.

De dakgoot loopt de hele woning rond en dit zorgt voor rust in het ontwerp. Om het dak dominant te houden zijn de dakkapellen klein uitgevoerd. De kozijnen zijn uitgevoerd in de klassieke stijl met de verhoudingen van de Gulden Snede (Leonardo va Vinci). Om eenheid te behouden is de verhouding gebruikt voor alle kozijnen en ramen.

De woning is volledig levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Men komt binnen in de hal met deur naar de slaapkamer. De hal leidt naar de woonkamer met aangrenzend de serrekamer. Door middel van suitedeuren is de keuken gescheiden van de woonkamer, maar toch optisch verbonden. Vanuit de keuken stap je zo het overdekte terras op. Volledig inpandig zit de garage. Op de verdieping kom je via de trap in de hal/entree met vide. Er is ruimte voor 4 ruime slaapkamers en een ruime badkamer.

Einde lijst