Vernieuwbouw bestaand voorhuis nabij het Boshuys te Ter Apel

Vernieuwbouw bestaand voorhuis nabij het Boshuys te Ter Apel

We hebben de opdracht gekregen om het bestaande voorhuis te slopen en weer terug te bouwen. De gemeente was terecht nogal huiverig over de sloop omdat het gebied een hele historische plek is. Volgens het bestemmingsplan was het zelfs toelaatbaar om een “standaard” woning/ voorhuis te plaatsen maar dat hebben we dus niet gedaan. De bestaande boerderij liet zich typeren door de aanwezigheid van gemetselde beren. Daarnaast prachtige kozijnen voorzien van een zware profilering en een ronde bovenstijl. Deze hebben we in het nieuwe ontwerp weer een mooi plaatsje gegeven.

In deze boerderij vind je veel kenmerken met verhoudingen volgens de Gulden Snede. O.a. de verhouding van de ramen, de roede verdeling, de vlakkenverdeling tussen de beren kun je allemaal terugleiden naar de Gulden Snede. In het interieur hebben we onder de schilvloer een flinke eiken balk bedacht om het sfeertje van vroeger weer terug te halen. Daarnaast wel wat moderne tinten zoals een flinke lichtstraat. Al met al een pracht project.