Actueel / Portfolio

Filter Project

Landelijk woonhuis te Gieterveen

Het bestemmingsplan liet toe dat deze woning een maximale maat van 9x14m heeft gekregen. De plattegrond bestaat vooral uit een open woonkamer met woonkeuken. Deze ruimten worden gescheiden door een doorkijkhaard. De woonkamer en keuken zijn op het noorden gericht en daarom hebben we gekozen om een lichtstraat te realiseren in de zuidgevel om te zorgen dat er wel wat direct daglicht in de woning komt.

Deze lichtstraat loopt verticaal in de gevel door tot in de schuinte van het hellende dak.De opdrachtgever houdt wel van hout als materiaal in combinatie met metselwerk en daarom hebben we de woning een landelijke uitstraling gegeven door Lariks houten spanten toe te voegen. Deze Lariks houten spanten dragen in de voorgevel de kapconstructie. Door de symmetrische uitvoering in de voorgevel krijgt de woning een rustige, gemoedelijke uitstraling.

 

 

 

 

Moderne villa met landelijke uitstraling te Blauwestad

In de Blauwestad hebben we een ontwerp gemaakt voor een villa gelegen in de Blauwestad. De woning kijkt aan de voorzijde uit over het meer en aan de achterzijde op een gegraven kanaaltje. Een harde eis van de opdrachtgever was dat men vanuit de woonkamer overal naar toe kon kijken, zowel naar het meer aan de voorzijde als naar achteren. De woonkamer is grotendeels transparant uitgevoerd met grote glaspartijen.

In de woonkamer hebben we een ruimtelijk gevoel proberen te creëren door een grotere hoogte te maken, en met toevoeging van een aantal dakramen om een gevoel van vrijheid te geven. Om het ontwerp spannend te maken hebben we geschoven met wanden en vlakken in de gevels en gewerkt met metselwerk en houten gevelbekleding. Dit was ook een eis van de welstandsnota. De begane grond hebben we in mooi genuanceerd rood metselwerk uitgevoerd en de verdieping geheel in zwarte houten planken. Zo geeft deze combinatie de villa een chique maar ook uitdagende uitstraling.

 

 

 

Moderne bungalow in de Barkhoorn in Sellingen

Deze fraaie bungalow gelegen op een prachtige locatie in het mooie Westerwolde, is opgebouwd met een houtskeletbouw systeem. In overleg met de opdrachtgever hebben we gekozen om te variëren met verschillende gevelbekledingen. Rustiek tegelwerk, eiken planken en strak stucwerk in kleur gesausd. De kunststof kozijnen en metalen kolommen zijn allemaal antraciet uitgevoerd om zodat het mooi inpast in de gevelbekleding. Als geheel past het heel natuurlijk in de omgeving.

 

 

 

 

 

 

Klassiek wonen in Ter Apel

Op een mooie locatie aan het kanaal in Ter Apel is deze klassieke woning gerealiseerd. Details van een klassieke woning zijn, uitmetselingen met een rollaag, red cedar houtklossen + dakgoten met een klassiek profiel, meranti kozijnen met ramen met meranti roedes. Daarnaast is de vloerhoogte 60cm hoger uitgevoerd dan normaal en dit zorgt voor een ruim gevoel in de ruimten. De serrekamer kijkt prachtig uit op hun prachtige tuin.

In de entree van het huis is een vide gesitueerd met daarboven in het platte dak een lichtstraat van 1x2m. Dit zorgt ervoor dat er licht in het hele huis schijnt.  Naast en achter de woning is een grote garage gebouwd en daarachter een houten overkapping waar de Lariks houten balken in het zicht te bewonderen zijn.

 

 

 

 

Moderne strakke woning Hoofdkade Stadskanaal

Deze strakke woning met een moderne twist wordt gerealiseerd aan de Hoofdkade in Stadskanaal, nabij eetcafé ’t Gemaaltje. De woning is ontworpen met een rechthoekige vorm (dit komt voort uit het feit dat de kavel smal is. Dit is het straatprofiel aan de Hoofdkade ±12,5m). De woning krijgt aan de voorzijde de keuken met daarnaast de eethoek. Aan de achterzijde, met zicht op de tuin, komt de woonkamer. Er wordt later nog een bijgebouw gerealiseerd voor hun camper en luxe wagen. De architectuur wordt omschreven als modern en strak. Er wordt een prachtige baksteen waalformaat van Strating toegepast, de Mussel Extreem. Deze wordt flink gemixt voor een optimale kleur, rood met antraciet nuancering. De grote raampartij geeft een moderne tint aan de voorgevel. Tussen en boven de kozijnen komt een zetwerk gepoedercoat in grijze kleur. Dit steekt mooi af tegen de kozijnen en het metselwerk. Al met al een apart uiterlijk wat je niet veel in deze regio ziet. Voor het behoud en de duurzaamheid passen we ook zetwerk toe over de gemetselde kopgevels.

 

 

 

 

Moderne jaren dertig woning in Ter Apel

Deze moderne jaren dertig woning is in Ter Apel gerealiseerd en op het moment van fotograferen nog maar net opgeleverd. De stijlkenmerken jaren dertig of Amsterdamsche School worden getypeerd door ramen met stijlen en kalfen, het staand metselwerk in de punt, het trasraam met staande rollaag in een andere kleur en strak geverfde kolom bij de voordeur wat ook direct zorgt voor een overkapping. De woning bestaat uit een grote woonkamer en woonkeuken welke gescheiden worden door industriële schuifdeuren. Boven de trap naar de verdieping is een dakraam bedacht wat zorgt voor natuurlijk daglicht op de overloop.

 

 

 

 

Moderne schuurwoning met onderkeldering

Deze woning heeft een oppervlakte van 12,5 x 9,3m. Om het programma van de opdrachtgever te kunnen verwerken in deze relatief kleine oppervlakte is gekozen om de woning helemaal te onderkelderen. Deels kelder en deels souterrain. Dit betekent dat de slaapkamers en de grote hobbykamer in de kelder worden voorzien van natuurlijk daglicht (dit is natuurlijk ook een harde eis vanuit het Bouwbesluit). Door aan voor -en achterzijde keerwanden te maken krijg je een speels aangezicht. Het trasraam wordt uitgevoerd in metselwerk om het spatten tegen de zwarte planken te voorkomen. Dit zorgt voor een duurzamer resultaat. Er is een maat toegepast in de verticale geleding van 1500mm. Dit in combinatie met de horizontale planken, alles in een zwarte kleur, geeft een heel luxueus effect. De grote overstekken zorgen in de zomer voor zonwering en in de winter zorgt het voor bescherming tegen regen. Het dak wordt uitgevoerd in een stalen felsplaat. De dakgoten worden in zink uitgevoerd. De gevelbekleding in Cape Cod zweeds rabat, het metselwerk in wildverband. Om het geheel levensloopbestendig te maken wordt er een glazen ligt toegepast.

 

 

 

 

Nieuwbouw loods met showroom Polytech te Musselkanaal

De opdracht was om een nieuwe loods te ontwerpen met voorin een showroom voor Polytech te Musselkanaal. De oppervlakte bestaat nagenoeg 3000m2 waarin het showroom gedeelte ongeveer 1300m2 beslaat. De loods werd tegen het bestaande gebouw geplaatst. We hebben aan de voorgevel zoveel mogelijk transparantie gecreëerd door flinke aluminium glaspartijen te bedenken, met een kleine borstwering. Daarnaast tegen de zon een flink overstek wat als zonwering functioneert en wat het gebouw een mooi uiterlijk geeft.

 

 

  

 

 

 

Klassiek woonhuis te Onstwedde

Deze woning heeft een aantal stijlkenmerken van de klassieke stijl. Een goot met veel detail, een schoorsteen met een verspringing, ramen met roedes. Kleine dakkapellen om het dak niet teveel te onderbreken. Voor de verhoudingen van de ramen is gebruik gemaakt van de gulden snede. De materialen die gebruikt worden zijn wel modern. Kunststof kozijnen met ramen en kunststof dakgoten. Voor het behoud van het metselwerk is een grote overstek toegepast. De woning komt men binnen via de grote entreepartij. Daar vind je 2 trappen boven elkaar. Een trap naar de kelder en naar de eerste verdieping. Beneden rechts is een slaapkamer grote kastenwand. Aan de linkerzijde is de woonkamer met ensuite de woonkeuken met groot kookeiland. Vanuit de keuken kun je via twee openslaande deuren de tuin betreden. Verder is er een op de begane grond een speelkamer, toilet, badkamer en een bijkeuken die tevens fungeert als verbinding met de loods van 15x25m. Op de verdieping zijn vier ruime slaapkamers met badkamer gepositioneerd, en ook de technische ruimte voor de warmtepomp.

 

 

 

 

Klassieke woning aan de Krommewijk te Stadskanaal

Deze woning aan de Krommewijk in Stadskanaal is in de breedte ontworpen zodat de opdrachtgever contact heeft met zowel de voor- als achterzijde. De opdrachtgever kwam met het idee om deze woning een klassieke uitstraling te geven met 1 woonlaag en een verdieping, en een carport voor de auto en aan de achterzijde een groot overdekt terras met lichtstraat.

We hebben gekozen om de woning zo onderhoudsvrij mogelijk uit te voeren, dus de dakgoten en kozijnen zijn in kunststof uitgevoerd. Het trasraam met staande rollaag is uitgevoerd in een andere kleur metselwerk. Op de hoeken hebben we beren toegepast die zijn 50mm uitgemetseld. Door de combinatie van deze type dakgoot met sierlijsten, uitvoering van de ramen, uitvoering van de prefab schoorstenen en de uitmetselingen krijgt deze woning een mooi klassiek karakter.

 

 

 

 

Ontwerp klassieke luxe kasteelboerderij met Belgische stijlkenmerken

Een aantal jaren geleden hebben we een voorstel gemaakt voor een ontwerp van een kasteelboerderij. Aan de hand van de sfeerbeelden van de opdrachtgever hebben we het getypeerd als kasteelboerderij met luxe Belgische details. Dat betekent Belgisch hardstenen raamdorpels, sierlijsten, trasraam en speklagen in het metselwerk. Daarnaast fraaie details als een zware eiken balk in de gevels die fungeert als een geveldrager. In de gemetselde kopgevels komt Westerwolds boerenvlechtwerk Om het een modern tintje te geven zoveel mogelijk glas en zo min mogelijk kozijn. Dat heeft zich vertaald in het weglaten van een hoekprofiel. Verder koperen mastgoot in beugels met smetplank, koperen afdekkers op het metselwerk. De verhoudingen zijn volgens de Gulden Snede regel. Al met al een fraai en uniek plan. Helaas dat de opdrachtgever niet heeft doorgezet. Voor ons blijft het bij een ontwerp.

 

 

 

 

Moderne en luxe bungalow met leuke details te Onstwedde

Deze moderne bungalow is ontworpen als een seniorenwoning. Dat betekent op de verdieping alleen een bergzolder. Op de begane grond is gesitueerd een ruime woonkeuken met aansluitend een ruime woonkamer, twee slaapkamers (of één slaapkamer of één kantoor), een aangrenzende badkamer, een bijkeuken en een ruime hal met garderobe. Onder het dak is verlengd aan de keukenzijde en daarmee is een overkapping gecreëerd waar men heerlijk kan zitten. Je loopt zo met een bord eten vanuit de keuken het overdekt terras op. De woning is van alle luxe voorzien. Vloerverwarming met een warmtepomp op gesloten bron met een aantal PV panelen op het bijgebouw. In de woonkeuken en woonkamer is de plafondhoogte ± 4m. Dit geeft een heel ruimtelijk effect. In combinatie met het overdekt terras geeft het een vakantiegevoel.

 

 

 

 

Einde lijst