Actueel / Portfolio

Filter Project

Landelijk woonhuis te Gieterveen

Het bestemmingsplan liet toe dat deze woning een maximale maat van 9x14m heeft gekregen. De plattegrond bestaat vooral uit een open woonkamer met woonkeuken. Deze ruimten worden gescheiden door een doorkijkhaard. De woonkamer en keuken zijn op het noorden gericht en daarom hebben we gekozen om een lichtstraat te realiseren in de zuidgevel om te zorgen dat er wel wat direct daglicht in de woning komt.

Deze lichtstraat loopt verticaal in de gevel door tot in de schuinte van het hellende dak.De opdrachtgever houdt wel van hout als materiaal in combinatie met metselwerk en daarom hebben we de woning een landelijke uitstraling gegeven door Lariks houten spanten toe te voegen. Deze Lariks houten spanten dragen in de voorgevel de kapconstructie. Door de symmetrische uitvoering in de voorgevel krijgt de woning een rustige, gemoedelijke uitstraling.

 

 

 

 

Moderne villa met landelijke uitstraling te Blauwestad

In de Blauwestad hebben we een ontwerp gemaakt voor een villa gelegen in de Blauwestad. De woning kijkt aan de voorzijde uit over het meer en aan de achterzijde op een gegraven kanaaltje. Een harde eis van de opdrachtgever was dat men vanuit de woonkamer overal naar toe kon kijken, zowel naar het meer aan de voorzijde als naar achteren. De woonkamer is grotendeels transparant uitgevoerd met grote glaspartijen.

In de woonkamer hebben we een ruimtelijk gevoel proberen te creëren door een grotere hoogte te maken, en met toevoeging van een aantal dakramen om een gevoel van vrijheid te geven. Om het ontwerp spannend te maken hebben we geschoven met wanden en vlakken in de gevels en gewerkt met metselwerk en houten gevelbekleding. Dit was ook een eis van de welstandsnota. De begane grond hebben we in mooi genuanceerd rood metselwerk uitgevoerd en de verdieping geheel in zwarte houten planken. Zo geeft deze combinatie de villa een chique maar ook uitdagende uitstraling.

 

 

 

Moderne bungalow in de Barkhoorn in Sellingen

Deze fraaie bungalow gelegen op een prachtige locatie in het mooie Westerwolde, is opgebouwd met een houtskeletbouw systeem. In overleg met de opdrachtgever hebben we gekozen om te variëren met verschillende gevelbekledingen. Rustiek tegelwerk, eiken planken en strak stucwerk in kleur gesausd. De kunststof kozijnen en metalen kolommen zijn allemaal antraciet uitgevoerd om zodat het mooi inpast in de gevelbekleding. Als geheel past het heel natuurlijk in de omgeving.

 

 

 

 

 

 

Klassiek wonen in Ter Apel

Op een mooie locatie aan het kanaal in Ter Apel is deze klassieke woning gerealiseerd. Details van een klassieke woning zijn, uitmetselingen met een rollaag, red cedar houtklossen + dakgoten met een klassiek profiel, meranti kozijnen met ramen met meranti roedes. Daarnaast is de vloerhoogte 60cm hoger uitgevoerd dan normaal en dit zorgt voor een ruim gevoel in de ruimten. De serrekamer kijkt prachtig uit op hun prachtige tuin.

In de entree van het huis is een vide gesitueerd met daarboven in het platte dak een lichtstraat van 1x2m. Dit zorgt ervoor dat er licht in het hele huis schijnt.  Naast en achter de woning is een grote garage gebouwd en daarachter een houten overkapping waar de Lariks houten balken in het zicht te bewonderen zijn.

 

 

 

 

Ontwerp klassieke luxe kasteelboerderij met Belgische stijlkenmerken

Een aantal jaren geleden hebben we een voorstel gemaakt voor een ontwerp van een kasteelboerderij. Aan de hand van de sfeerbeelden van de opdrachtgever hebben we het getypeerd als kasteelboerderij met luxe Belgische details. Dat betekent Belgisch hardstenen raamdorpels, sierlijsten, trasraam en speklagen in het metselwerk. Daarnaast fraaie details als een zware eiken balk in de gevels die fungeert als een geveldrager. In de gemetselde kopgevels komt Westerwolds boerenvlechtwerk Om het een modern tintje te geven zoveel mogelijk glas en zo min mogelijk kozijn. Dat heeft zich vertaald in het weglaten van een hoekprofiel. Verder koperen mastgoot in beugels met smetplank, koperen afdekkers op het metselwerk. De verhoudingen zijn volgens de Gulden Snede regel. Al met al een fraai en uniek plan. Helaas dat de opdrachtgever niet heeft doorgezet. Voor ons blijft het bij een ontwerp.

 

 

 

 

Moderne jaren dertig woning in Ter Apel

Deze moderne jaren dertig woning is in Ter Apel gerealiseerd en op het moment van fotograferen nog maar net opgeleverd. De stijlkenmerken jaren dertig of Amsterdamsche School worden getypeerd door ramen met stijlen en kalfen, het staand metselwerk in de punt, het trasraam met staande rollaag in een andere kleur en strak geverfde kolom bij de voordeur wat ook direct zorgt voor een overkapping. De woning bestaat uit een grote woonkamer en woonkeuken welke gescheiden worden door industriële schuifdeuren. Boven de trap naar de verdieping is een dakraam bedacht wat zorgt voor natuurlijk daglicht op de overloop.

 

 

 

 

Vernieuwbouw bestaand voorhuis nabij het Boshuys te Ter Apel

We hebben de opdracht gekregen om het bestaande voorhuis te slopen en weer terug te bouwen. De gemeente was terecht nogal huiverig over de sloop omdat het gebied een hele historische plek is. Volgens het bestemmingsplan was het zelfs toelaatbaar om een “standaard” woning/ voorhuis te plaatsen maar dat hebben we dus niet gedaan. De bestaande boerderij liet zich typeren door de aanwezigheid van gemetselde beren. Daarnaast prachtige kozijnen voorzien van een zware profilering en een ronde bovenstijl. Deze hebben we in het nieuwe ontwerp weer een mooi plaatsje gegeven.

In deze boerderij vind je veel kenmerken met verhoudingen volgens de Gulden Snede. O.a. de verhouding van de ramen, de roede verdeling, de vlakkenverdeling tussen de beren kun je allemaal terugleiden naar de Gulden Snede. In het interieur hebben we onder de schilvloer een flinke eiken balk bedacht om het sfeertje van vroeger weer terug te halen. Daarnaast wel wat moderne tinten zoals een flinke lichtstraat. Al met al een pracht project.

 

 

 

Nieuwbouw loods met showroom Polytech te Musselkanaal

De opdracht was om een nieuwe loods te ontwerpen met voorin een showroom voor Polytech te Musselkanaal. De oppervlakte bestaat nagenoeg 3000m2 waarin het showroom gedeelte ongeveer 1300m2 beslaat. De loods werd tegen het bestaande gebouw geplaatst. We hebben aan de voorgevel zoveel mogelijk transparantie gecreëerd door flinke aluminium glaspartijen te bedenken, met een kleine borstwering. Daarnaast tegen de zon een flink overstek wat als zonwering functioneert en wat het gebouw een mooi uiterlijk geeft.

 

 

  

 

 

 

Ontwerp strakke moderne kubuswoning HS

Het ontwerp betreft een moderne kubuswoning en is volledig levensloopbestendig en gasloos uitgevoerd. Op de begane grond betreed je, via de hal met wc en garderobe, een royale woonkamer met eethoek en een keuken. Dit beslaat één volledige ruimte onderbroken door een element waar de gashaard en tv in verwerkt is.

Vanuit de eethoek kun je zo de royale overkapping van 3x10m op lopen. Hier zit men buiten voor een optimaal buitengevoel, maar toch droog en beschut. In het bijgebouw is aan de voorzijde een garage bedacht. Daarachter een slaapkamer met zicht op het water en eigen badkamer. Deze betreed je door een halletje vanuit de woonkamer. Via de bijkeuken kom je via de achterdeur buiten. Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers en een master bedroom met walk-in-closet en een badkamer bedacht.

Het exterieur is vormgegeven met als hoofdmateriaal metselwerk, met houten accenten waardoor het een speels uiterlijk krijgt. De luifel aan de voorzijde en de overkapping aan de achterzijde zijn geaccentueerd met strak stucwerk, wit gesausd. De kozijnen worden in een antraciete kleur uitgevoerd.

 

 

Klassieke woning aan de Krommewijk te Stadskanaal

Deze woning aan de Krommewijk in Stadskanaal is in de breedte ontworpen zodat de opdrachtgever contact heeft met zowel de voor- als achterzijde. De opdrachtgever kwam met het idee om deze woning een klassieke uitstraling te geven met 1 woonlaag en een verdieping, en een carport voor de auto en aan de achterzijde een groot overdekt terras met lichtstraat.

We hebben gekozen om de woning zo onderhoudsvrij mogelijk uit te voeren, dus de dakgoten en kozijnen zijn in kunststof uitgevoerd. Het trasraam met staande rollaag is uitgevoerd in een andere kleur metselwerk. Op de hoeken hebben we beren toegepast die zijn 50mm uitgemetseld. Door de combinatie van deze type dakgoot met sierlijsten, uitvoering van de ramen, uitvoering van de prefab schoorstenen en de uitmetselingen krijgt deze woning een mooi klassiek karakter.

 

 

 

 

Ontwerp moderne villa

Voor dit ontwerp is gebruik gemaakt van een tweetal inspiratiebronnen. Elementen van de beroemde architect Frank Lloyd Wright en de bouwstijl “de Amsterdamse School”. De hoofdvorm bestaat uit een hoog gedeelte met daartegen lager aangesneden dakvlakken met een maximale hoogte. De stijlkenmerken gebruikt voor het ontwerp zijn luxueus en bijzonder metselwerk met smetlagen.

De horizontale lijnen worden versterkt door het metselwerk uit te voeren in een smalle, langwerpige baksteen toe zonder stootvoegen (stootvoegloos). De lijnen lopen door in de ramen en kozijnen. De helling van het dak is flauw uitgevoerd met flinke overstekken (ruim één meter). Het dak wordt gedekt met een vlakke verglaasde zwarte dakpan. De goot is niet zichtbaar, maar verholen, en wordt met zink afgewerkt om het een modern uiterlijk te geven. De onderzijde van de overstekken wordt vlak en wit uitgevoerd.

Op de begane grond kom je, overdekt, binnen in een ruime hal met vide en kun je naar de tweede verdieping kijken langs twee vaste trappen. Aan de voorzijde is een privé kantoor bedacht met rondom uitzicht naar de straat en de zijkanten. De royale woonkamer met naast gelegen keuken kijken op zuid-west zijde op de tuin. Naast de keuken is een ruime overkapping geplaatst zodat de opdrachtgever zo vanuit de keuken het overdekt terras op loopt. Vanuit de hal loopt men de master bedroom in met eigen walk-in-closet en badkamer. De garage biedt ruimte voor 2 auto’s en heeft een zolder. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers en badkamer aanwezig. Vanaf de eerste verdieping reikt er een vaste trap naar de tweede verdieping. Hier zijn nog twee slaapkamers aanwezig.

 

 

 

 

Moderne en luxe bungalow met leuke details te Onstwedde

Deze moderne bungalow is ontworpen als een seniorenwoning. Dat betekent op de verdieping alleen een bergzolder. Op de begane grond is gesitueerd een ruime woonkeuken met aansluitend een ruime woonkamer, twee slaapkamers (of één slaapkamer of één kantoor), een aangrenzende badkamer, een bijkeuken en een ruime hal met garderobe. Onder het dak is verlengd aan de keukenzijde en daarmee is een overkapping gecreëerd waar men heerlijk kan zitten. Je loopt zo met een bord eten vanuit de keuken het overdekt terras op. De woning is van alle luxe voorzien. Vloerverwarming met een warmtepomp op gesloten bron met een aantal PV panelen op het bijgebouw. In de woonkeuken en woonkamer is de plafondhoogte ± 4m. Dit geeft een heel ruimtelijk effect. In combinatie met het overdekt terras geeft het een vakantiegevoel.

 

 

 

 

Ontwerp moderne schuurwoning JH

De basis voor deze moderne woning bestaat uit een simpele hoofdvorm geaccentueerd door strakke lijnen waarin het dak doorloopt over de zijgevels. Dit ziet er als een jas die over de vorm vouwt. De dakranden of windveren zijn van zink uitgevoerd. De kopgevels zijn van behandeld hout gemaakt in kleur vergrijsd bruin. De kozijnen en draaiende delen krijgen een antraciete kleur. De achtergevel wordt zoveel mogelijk in glas uitgevoerd, met een overstek van een ruime meter.

Dit fungeert ook als zonnescherm. De woning wordt levensloop bestendig uitgevoerd. Op de begane grond kom je binnen in het entreeportaal, duidelijk zichtbaar in het uiterlijk van de woning. Vanuit de hal / entree betreed je de keuken en woonkamer die als één ruimte zijn uitgevoerd. Aansluitend is een slaapkamer met douche te vinden. Via de vaste trap in de hal komt men op de verdieping. Hier zijn vier slaapkamers en een ruime badkamer geplaatst.

 

 

 

 

Moderne strakke woning Hoofdkade Stadskanaal

Deze strakke woning met een moderne twist wordt gerealiseerd aan de Hoofdkade in Stadskanaal, nabij eetcafé ’t Gemaaltje. De woning is ontworpen met een rechthoekige vorm (dit komt voort uit het feit dat de kavel smal is. Dit is het straatprofiel aan de Hoofdkade ±12,5m). De woning krijgt aan de voorzijde de keuken met daarnaast de eethoek. Aan de achterzijde, met zicht op de tuin, komt de woonkamer. Er wordt later nog een bijgebouw gerealiseerd voor hun camper en luxe wagen. De architectuur wordt omschreven als modern en strak. Er wordt een prachtige baksteen waalformaat van Strating toegepast, de Mussel Extreem. Deze wordt flink gemixt voor een optimale kleur, rood met antraciet nuancering. De grote raampartij geeft een moderne tint aan de voorgevel. Tussen en boven de kozijnen komt een zetwerk gepoedercoat in grijze kleur. Dit steekt mooi af tegen de kozijnen en het metselwerk. Al met al een apart uiterlijk wat je niet veel in deze regio ziet. Voor het behoud en de duurzaamheid passen we ook zetwerk toe over de gemetselde kopgevels.

 

 

 

 

Ontwerp moderne schuurwoning JS

Deze schuurwoning bestaat uit een simpele hoofdvorm. Een rechthoekige vorm met zadeldak. De royale woonkamer en keuken worden gescheiden voor een element voorzien van dubbele stalen schuifdeuren. In dit element is een kastenwand geplaatst. De ruimten zijn rechthoekig uitgevoerd voor optimale verhouding. Aan alle zijden is veel glas bedacht voor een lichte living.

De hal is voorzien van een ruim toilet met een extra ruimte wat een kantoortje kan zijn, of een extra kast. Via de keuken kom je in de bijkeuken met een aparte technische ruimte voor de warmtepomp en alle andere installaties. De trapopgang met vide leidt naar de eerste verdieping. Hier is, aan de achterzijde, een ruime master bedroom met inloopkast bedacht. Aan de voorzijde zijn 2 slaapkamers gesitueerd. Deze ruimten komen samen op een ruime overloop waar een grote badkamer te betreden is. Aan de achterzijde is een ruime overkapping van 4,5m bedacht, waar men altijd buiten maar toch beschut kan zitten. Op de overloop is een vlizotrap die leidt naar een ruime zolder.

De buitenkant is uitgevoerd met zwarte planken uitgevoerd in een Zweeds rabat profiel. De kozijnen zijn ook zwart uitgevoerd voor een sober uiterlijk. De windveren en overstekken worden wit uitgevoerd en zorgen voor een fris uiterlijk. De zinken mastgoot in gootbeugels dragen bij aan het concept schuurwoning. De accenten worden verkregen door de Lariks spanten. Deze zorgen voor een constructieve draagstructuur en geven het geheel een fraai aangezicht. In de achtergevel zijn in het spant lamellen verwerkt.

 

 

Moderne schuurwoning met onderkeldering

Deze woning heeft een oppervlakte van 12,5 x 9,3m. Om het programma van de opdrachtgever te kunnen verwerken in deze relatief kleine oppervlakte is gekozen om de woning helemaal te onderkelderen. Deels kelder en deels souterrain. Dit betekent dat de slaapkamers en de grote hobbykamer in de kelder worden voorzien van natuurlijk daglicht (dit is natuurlijk ook een harde eis vanuit het Bouwbesluit). Door aan voor -en achterzijde keerwanden te maken krijg je een speels aangezicht. Het trasraam wordt uitgevoerd in metselwerk om het spatten tegen de zwarte planken te voorkomen. Dit zorgt voor een duurzamer resultaat. Er is een maat toegepast in de verticale geleding van 1500mm. Dit in combinatie met de horizontale planken, alles in een zwarte kleur, geeft een heel luxueus effect. De grote overstekken zorgen in de zomer voor zonwering en in de winter zorgt het voor bescherming tegen regen. Het dak wordt uitgevoerd in een stalen felsplaat. De dakgoten worden in zink uitgevoerd. De gevelbekleding in Cape Cod zweeds rabat, het metselwerk in wildverband. Om het geheel levensloopbestendig te maken wordt er een glazen ligt toegepast.

 

 

 

 

Ontwerp Klassieke woning EC

De woning valt onder de stijl notaris woning. De stijlkenmerken zijn een gootlijn van 3,5m met een dominant dak met bijpassende schoorstenen. De dakhellingen zijn verschillend. Vanaf de voorgevel gezien is de dakhelling steiler dan vanaf de zijgevels gezien. Zo houd je de verhouding goed. De dakgoten zijn uitgevoerd in een combinatie van twee typen dakgoten met een hoge smetplank. De dakgoot zorgt voor een chique uitstraling.

De dakgoot loopt de hele woning rond en dit zorgt voor rust in het ontwerp. Om het dak dominant te houden zijn de dakkapellen klein uitgevoerd. De kozijnen zijn uitgevoerd in de klassieke stijl met de verhoudingen van de Gulden Snede (Leonardo va Vinci). Om eenheid te behouden is de verhouding gebruikt voor alle kozijnen en ramen.

De woning is volledig levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Men komt binnen in de hal met deur naar de slaapkamer. De hal leidt naar de woonkamer met aangrenzend de serrekamer. Door middel van suitedeuren is de keuken gescheiden van de woonkamer, maar toch optisch verbonden. Vanuit de keuken stap je zo het overdekte terras op. Volledig inpandig zit de garage. Op de verdieping kom je via de trap in de hal/entree met vide. Er is ruimte voor 4 ruime slaapkamers en een ruime badkamer.

Klassiek woonhuis te Onstwedde

Deze woning heeft een aantal stijlkenmerken van de klassieke stijl. Een goot met veel detail, een schoorsteen met een verspringing, ramen met roedes. Kleine dakkapellen om het dak niet teveel te onderbreken. Voor de verhoudingen van de ramen is gebruik gemaakt van de gulden snede. De materialen die gebruikt worden zijn wel modern. Kunststof kozijnen met ramen en kunststof dakgoten. Voor het behoud van het metselwerk is een grote overstek toegepast. De woning komt men binnen via de grote entreepartij. Daar vind je 2 trappen boven elkaar. Een trap naar de kelder en naar de eerste verdieping. Beneden rechts is een slaapkamer grote kastenwand. Aan de linkerzijde is de woonkamer met ensuite de woonkeuken met groot kookeiland. Vanuit de keuken kun je via twee openslaande deuren de tuin betreden. Verder is er een op de begane grond een speelkamer, toilet, badkamer en een bijkeuken die tevens fungeert als verbinding met de loods van 15x25m. Op de verdieping zijn vier ruime slaapkamers met badkamer gepositioneerd, en ook de technische ruimte voor de warmtepomp.

 

 

 

 

Einde lijst